Прапор Європи хочуть піднімати в Чернігові

«Використання прапора Європи в Україні: перспективи Чернігова» - тема круглого столу, що відбудеться 26 вересня о 12.00 в дискусійному клубі «Експертна думка». Мета заходу – поінформувати громадський актив міста про ініціативу з піднімання прапору Європи поряд із Державним прапором під час урочистостей та державних свят.

До участі запрошуються депутати Чернігівської міської ради, представники громадських організацій, політичних партій та засобів масової інформації, а також усі, кому небайдужа заявлена тема.

За ініціативи депутата Сумської міської ради із фракції «Рідне місто» Олександра Хоруженка у травні 2013 року було ухвалено рішення про використання прапору Європи під час офіційних заходів та державних свят поряд із Державним прапором України в місті Суми. Рішення було підтримано Сумським міським головою Геннадієм Мінаєвим та прийнято 52 голосами із загальної кількості 76 депутатів.

За цей час ініціатива поширилась містами України. Уже 12 українських міст прийняли відповідні рішення на рівні органів місцевого самоврядування. Особливою активністю в поширенні цього символічного проекту вирізняються випускники Української школи політичних студій Ради Європи.

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"