Позичав гроші, а потім вбив


 

Вбивство з корисливих мотивів: прокурори передали справу до суду. Під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області до суду скеровано обвинувальний акт за ст. ст. 115, 187, 190 Кримінального кодексу України.

 

Події мали місце у грудні 2019 року в смт Березна Менського району. Користуючись добросусідськими відносинами з потерпілим, що  проживав разом з сином, який є інвалідом з дитинства, обвинувачений  прийшов  до їх будинку повернути борг у сумі 200 грн. Маючи при собі сувенірну грошову купюру з написом «П’ятсот сувенірів», передав її чоловіку, який через свій похилий вік та поганий зір не розпізнав обману та віддав шахраю 300 гривень решти.

Наступного дня зловмисник повторно прибув до господарства жителів   смт Березна, де дерев’яною палицею завдав декілька ударів 82-річному сусіду по голові, а трохи згодом наніс смертельний удар ножем в грудну клітину.

Також чоловік намагався вбити сина потерпілого, проте смерть останнього не настала з причин, що не залежали від волі обвинуваченого.

При цьому він намагався відшукати будь-які матеріальні блага для особистого збагачення, однак заволодів лише кишеньковим годинником, грошовими коштами в розмірі 350 гривень та іншими речами потерпілих.

Наразі досудове розслідування за вказаними фактами завершено. На фігуранта справи, який перебуває під вартою, очікує судовий розгляд. За вчинене йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"