Пожежники Високого отримали пожежну машину

Височанська об’єднана територіальна громада отримала для свого пожежного депо хоч не нову, але капітально відремонтовану пожежну машину. Місцевий пожежний загін вже протягом 25 років обслуговує понад півтора десятка населених пунктів і весь цей час не мав своєї власної машини, а користувався орендованою.

Команда рятувальників у селі Високе працює вже протягом 25 років. Загалом у місцевому пожежному загоні 6 рятувальників, але тепер з ними працюватиме ще 6 добровольців з різних сіл громади. Всі вони взяли участь у польсько-українському проекті з удосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних територіальних громадах України, який реалізує Асоціація добровільних пожежних команд Республіки Польщі у 30 громадах шести областей.

«Наша громада взяла участь у польсько-українському проекті « U-LEA D з Європою», – розповідає керуюча справами Височанської ОТГ Любов Шеремет. – 6 наших вогнеборців і 6 добровольців декілька тижнів проходили навчання в Чернігові в рамках цієї програми. За свою роботу добровольці грошей не отримують, вони будуть «на підхваті». Але всією необхідною амуніцією їх забезпечує громада».

Цього року депо оновилося: відремонтували приміщення, поставили нові вікна та двері, встановили душову, санвузол. На все це витратили понад 200 тисяч гривень з бюджету громади.

І «вишнею на торті» для Височанської громади стала власна пожежна машина, яку Височанському місцевому пожежному загону передали з Чернігівського обласного управління ДСНС. Цей автомобіль 1992 року випуску, але, за словами представників ДСНС, перед передачею його капітально відремонтували. І тепер він у повній бойовій готовності. Радості височанських пожежників немає меж, адже всі роки вони орендували машину в Шаповалівці.

«Раніше ця пожежна машина служила у Варві, – каже заступник начальника управління ДСНС в області Олександр Нагуло. – Тамтешні рятувальники отримали новий, більш сучасний автомобіль МАЗ, тож дана машина вивільнилась і ми передали її в Височанську ОТГ. Тут була орендована машина, але вже стара і досить часто виходила з ладу».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"