Пожежі забрали ще три життя


 

Рятувальники Чернігівщини гасять пожежі у приватному житловому секторі громадян, під час яких гинуть люди. У більшості випадках  загорання сталися через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації печей і димарів, ще в одному - внаслідок необережного поводження з вогнем.

 

Так в с. Галиця Ніжинського району в господарстві по вул. М. Приходька  близько 5 години 19 січня сталася пожежа житлового будинку (7х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено стіни. Причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. На місці пожежі виявлено тіло господаря, 1962 року народження.
Також 19 січня в с. Брусилів Чернігівського району в господарстві по вул. Новій об 11.50 сталася пожежа в житловому будинку (7х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено підлогу на площі 2 кв.м. Ймовірна причина пожежі - необережне поводження з вогнем сина господаря. Внаслідок пожежі дві особи, 1942 та 1968 років народження, отримали термічні опіки ІІ-ІІІ ступеню та були госпіталізовані до КНП «Чернігівська обласна лікарня», але наступного дня там о 23 годині 52-річний чоловік помер.
20 січня о 23:56 до Служби порятунку "101" смт Козелець надійшло повідомлення про пожежу в одному з будинків по вул. Зайцева, що в м. Остер. За викликом на місце події оперативно прибуло три відділення У ДСНС України у Чернігівській області у складі 7 чоловік особового складу та 3 одиниць техніки. На той момент в будинку спостерігалося горіння та щільне задимлення. В апаратах захисту органів дихання та зору надзвичайники спільними діями о 00:25 загоряння локалізували, а о 02:35 остаточно ліквідували. Під час гасіння в одній з кімнат помешкання вогнеборці виявили тіло 65-річного власника помешкання без ознак життя. Причиною трагічного випадку ймовірно послужило необережне поводження з вогнем загиблого.

Рятувальники закликають населення дотримуватись заходів безпеки. Ні в якому разі не перегрівайте печі та не залишайте вогонь без нагляду. Не розміщуйте дрова та інші спалимі речі впритул до опалювальних приладів. Не допускайте паління у помешканнях, особливо після вживання алкоголю. 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"