"Поштовик" спустошував посилки зі смартфонами


 

Оголошено про підозру чернігівцю у привласненні телефонів, які він виймав з посилок клієнтів поштової компанії, де працював.

 

Ще в лютому цього року до Чернігівського відділу поліції звернулася із заявою одна із всеукраїнських компаній, що надає поштові послуги. До компанії надходили скарги від клієнтів з різних регіонів України, що отримували пусті коробки замість замовлених мобільних телефонів.

Поліцейські шляхом оперативно-розшукових заходів викрили у злочині 29-річного працівника одного з поштових відділень цієї компанії у Чернігові. Чоловік витягав із посилок мобільні телефони, а потім ретельно маскував пошкодження на пакуванні.

Поліцейські довели причетність чернігівця до привласнення 30 мобільних телефонів, які він збував через мережу ломбардів. Отримані кошти витрачав на свої потреби.

Поліція розслідує кримінальне провадження за частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, або розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

Максимальна санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"