Порвав бюлетень – сядеш за ґрати?

В Чернігові під час другого туру виборів Президента України на виборчому окрузі № 206 чоловік порвав бюлетень і забрав його з собою. Тепер йому загрожує позбавлення волі за порушення закону «Про вибори Президента України»

21 квітня чоловік у стані алкогольного сп’яніння на виборчій дільниці № 741074 одномандатного виборчого округу № 206 в місті Чернігові, використовуючи своє право громадянина України на участь у виборах Президента України, отримав під підпис у члена дільничної виборчої комісії виборчий бюлетень з переліком кандидатів та поставив власний підпис у контрольному талоні до виборчого бюлетеня та у списках виборців навпроти свого прізвища. Після цього він зайшов до кабінки для таємного голосування, де умисно розірвав бюлетень, згорнув його, сховав під куртку і вийшов з приміщення виборчої дільниці.

Прокурором Чернігівської місцевої прокуратури затверджено та скеровано до Новозаводського районного суду міста Чернігова обвинувальний акт про вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 158-1  КК України (приховування виборчого бюлетеня). Тепер чоловіку загрожує покарання у вигляді штрафу до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"