Порошенко пообіцяв відновити всіх листонош, а Смілянський має власне бачення

«Я підпишу наказ про те, щоб відновити листонош. Відновити!» – наголосив Порошенко, емоційно стукнувши кулаком по столу.

Виступ Президента України щодо реформи «Укрпошти» всі почули під час представлення нового керманича Чернігівської ОДА в Чернігові. Порошенко пообіцяв повернути роботу звільненим листоношам і відновити стаціонарні відділення. За його словами, на ці потреби в ухваленому держбюджеті на 2019 рік передбачено півмільярда гривень.

«Закриті відділення пошти – відновити! Я звернувся з проханням до Уряду відірвати від найбільш необхідних видатків і дати гроші «Укрпошті» для того, щоб зробити три речі. По-перше, не звільняти листонош і дати їм нормальні заробітні плати. Друге, не закривати відділення в сільській місцевості. І по-третє, не підвищувати тариф на доставку пенсій», – наголосив Петро Порошенко.

Натомість думка генерального директора ПАТ «Укрпошта» Ігоря Смілянського не зовсім співпадає з думкою глави держави.

В коментарі журналістам «UA: Чернігів» заокеанський менеджер висловив альтернативне президентському бачення замислених ним реформ.

«Всі закладені в бюджеті гроші підуть на заробітні плати виробничому персоналу. Щодо кожного конкретного відділення: ми завжди вивчаємо ситуацію на місці і приймаємо рішення, виходячи із низки факторів, – сказав Смілянський. – Ми сьогодні ведемо плідну роботу з Пенсійним фондом та міністерством інфраструктури щодо механізму отримання 500 мільйонів гривень. Наразі трохи зарано коментувати результати цієї роботи. Можна лише сказати, що ми вдячні Президенту, бо завдяки його особистій увазі ці гроші з’явилися в бюджеті».

На питання, чи відновлять роботу стаціонарні поштові відділення, які були закриті раніше, Ігор Смілянський відповів: «Укрпошта» не закривала відділення на Чернігівщині, а перевела їх (в невеликих селах) у пересувний формат. Завдяки цьому заробітна плата начальника відділення, яка працювала на 0,25 ставки, зросла з 931 гривні до 6500 гривень. На Чернігівщині будуть працювати і стаціонарні відділення, і пересувні».

Нагадаємо, з жовтня на Чернігівщині у всіх населених пунктах, де живе менше 2 тисяч людей, працюють пересувні поштові відділення. Стаціонарні ж закрили. Газетярі, селяни, керівники громад неодноразово скаржились на роботу реформованої «Укрпошти», а Чернігівська обласна рада дала політичну оцінку так званій поштовій реформі, одноголосно висловившись проти неї. Від кожної фракції в Чернігівській обласній раді було обрано делегатів на зустріч із Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом, однак вже більше місяця від уряду – жодної звістки. Так, наче Чернігівської обласної ради не існує!

Віталій НАЗАРЕНКО

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"