Понад 57 мільйонів гривень боргів по зарплаті отримали працівники на Сумщині, Полтавщині та Чернігівщині


 

Робота Міністерства юстиції завжди є орієнтованою на захист прав та законних інтересів громадян.Ліквідація заборгованості з оплати праці сприяє наповненню родинних бюджетів необхідними коштами та зростанню довіри до влади.

У Сумській області протягом 2019 року завдякиефективній роботі фахівців юстиціїз підприємств-боржників у примусовому порядкубуло стягнуто 30,5 мільйонів гривень вчасно несплаченої заробітної плати. Тогорічний показник збільшився майже на 20 мільйонів гривень у порівнянні з 2018 роком, а отже зросла кількість родин, які захистили свої економічні права.

Підприємства Чернігівщини у звітному періоді під впливом санкцій, що були застосовані державними виконавцями, зменшили заборгованість по грошовим нарахуванням, повернувши своїм працівникам понад 7 мільйонів гривень.

Полтавська область у 2019 році також скоротила розрив у невиплаченій заробітній платі. Юристи відстояли інтереси працівників та повернули їм  майже 19,5 мільйонів гривень. Такий результат показує позитивну динаміку у діяльності органів юстиції, оскільки дані за 2018 рік свідчать, щопрацівникам було перераховано понад 7мільйонів гривень.

«Кожна повернута гривня – це крок до відновлення соціальної справедливості, а кожен захищений працівник – це гарантія руху країни до економічного зростання та стабільності, тому Міністерство юстиції України особливу увагу приділяє стягненню заборгованості по заробітній платі», - зазначила Ірина Свистун, очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми), до складу якого увійшли Сумська, Полтавська та Чернігівська області.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"