Поліція не дрімає: ловить і вилучає


 

Менська поліція вилучила автівку, водій якої пред’явив підроблені документи

Поліція відкрила провадження та помістила легковик на штрафмайданчик, бо водій пред’явив свідоцтво про реєстрацію автомобіля з явними ознаками підробки.

Під час проведення профілактичних заходів у Менському районі поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль «Audi». Керував автівкою житель Менщини.
Під час перевірки документів правоохоронці звернули увагу, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу має явні ознаки підробки, а номер кузова не відповідає зазначеному в базі даних. Патруль викликав на місце події слідчо-оперативну групу Менського відділу поліції. Правоохоронці вилучили авто й помістили на майданчик для тимчасового тримання транспортних засобів.

Слідчі відкрили провадження за статтею 290 Кримінального кодексу України (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу). Санкція статті передбачає штраф до 3400 гривень, виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років.

Наразі Триває досудове розслідування.

 

Поліція Городнянщини вилучила у чоловіка незареєстровану зброю


Кримінальна поліція Чернігівщини вийшла на чоловіка, який мав удома як зареєстровану мисливську рушницю, так і незареєстровану гвинтівку Мосіна.

Господар зізнався поліцейським, що має слабкість – шанує нарізну зброю армійських зразків. То ж коли під час гостювання у родичів знайшов у лісі гвинтівку Мосіна калібру 7.62, то вирішив залишити її собі «на всяк випадок». Також чоловік зберігав і набої до гвинтівки.

Зброя і боєприпаси вилучені і направлені на дослідження. Експерти мають визначити придатність гвинтівки до здійснення пострілу та перевірять чи не причетна зброя до скоєння злочину, оскільки хтось знищив на ній усі номери.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Триває досудове розслідування.

 

У Ріпкинському районі «чорний археолог» зберігав у хаті родичів гранату і набої


Оперативники Ріпкинського відділення поліції перевірили «копача», добре відомого правоохоронцям за свою любов до розкопок на місці боїв Другої світової війни. І не дарма – чоловік мав у арсеналі ручну осколкову гранату РГ-42 та півсотні набоїв калібру 7,62 мм.
Він вже потрапляв у поле зору правоохоронців за незаконне зберігання зброї - торік поліція вилучала у нього боєприпаси. Оперативники і цього разу не помилилися, бо в хаті родичів той приховав викопану на місці боїв ручну осколкову гранату РГ-42 та півсотні набоїв до гвинтівки Мосіна.

З «чорним археологом» поспілкувалися вибухотехніки і переконали більше не грати в рулетку зі смертю, адже іржава граната могла вибухнути прямо в руках у копача, коли той викручував з неї запал. Боєприпаси вилучені і направлені на дослідження. Відкрито кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) - карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Триває досудове розслідування.

 

Протягом місяця громадяни здали до поліції Чернігівщини 159 одиниць зброї


У жовтні на Чернігівщині тривав місячник добровільної здачі зброї. Громадяни скористалися нагодою уникнути відповідальності, тож здали поліції і легальну, і незареєстровану зброю. Так, жителі Чернігівщини добровільно здали 114 одиниць зареєстрованої зброї (24 мисливської нарізної та 90 гладкоствольної).

Досить активно громадяни здавали й незареєстровану зброю. Своїх незаконних домашніх арсеналів позбулися власники 38 гладкоствольних рушниць, 2 нарізних рушниць і 2 нарізних стволів армійських зразків та 20 набоїв до них. Також здали три одиниці холодної зброї.

Під час операції до поліції здавали й досить потужні боєприпаси часів Другої світової війни – три авіабомби й 156 снарядів.

Правоохоронці нагадують, що в разі виявлення боєприпасів чи інших предметів, які можуть становити небезпеку для оточуючих, не варто їх брати в руки, переносити, розбирати чи кидати у вогонь. Позначте місце знахідки, забезпечте його охорону та негайно повідомте до поліції.

Нагадаємо, що закон дає можливість громадянам у добровільному порядку позбутися вогнепальної і холодної зброї, боєприпасів та вибухівки, уникнувши при цьому як адміністративної, так і кримінальної відповідальності.

 

Ічнянська поліція вирахувала водія-утікача, який збив велосипедиста


Поліція склала п’ять адмінпротоколів на злісного порушника, що після ДТП не надав допомогу потерпілому й покинув місце пригоди. Надвечір 7 листопада до поліції надійшло повідомлення про автопригоду в селищі Парафіївка. Свідки розповіли, що легковик збив велосипедиста й одразу зник. Постраждалого доправили до лікарні, його життю і здоров’ю нічого не загрожує.

На місце пригоди прибула група реагування патрульної поліції Ічнянського відділення поліції. Правоохоронці опитали свідків і за описом транспортного засобу та водія практично одразу встановили його особу. Поліція приїхала до помешкання водія-утікача й оглянула «ВАЗ – 21083». На автівці були явні механічні пошкодження, характерні для ДТП. За результатами огляду на стан сп'яніння прилад показав у чоловіка 1,8% алкоголю.

Поліцейські склали на водія адміністративні протоколи за залишення місця автопригоди, порушення правил дорожнього руху, керування транспортним засобом без документів та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. На любителя хмільної їзди чекає суд та чергові штрафи.


За матеріалами сектору комунікації поліції області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"