«Погашення заборгованості заробітної плати на постійному контролі Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області», - Олег Трейтяк

 

16 квітня 2018 року в Будинку засідань Чернігівської обласної ради відбулось розширене засідання регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби Чернігівської області рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами.

За участю керівництва управління юстиції в області, представників міських відділів державної виконавчої служби, керівників підприємств-боржників, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) відбулось обговорення актуальних питань погашення заборгованості по заробітній платі на підприємствах-боржниках та подальшої взаємодії державних органів у цьому напрямку.

За словами начальника Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олега Трейтяка, на початку року заборгованість по заробітній платі по найбільш економічно активним підприємствам області складала 9 млн. грн., станом на 16 квітня  розмір боргу скоротився і складає 4,6 млн. грн. по 9 підприємствам-боржникам. Найбільше стягнуто заборгованості по заробітній платі з ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів», загальна сума погашеного боргу з початку 2018 року - 3,2 млн. грн.

Як повідомив начальник Управління державної виконавчої служби Сергій П'ятниця, боржниками по заробітній платі залишаються ДП "Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння", ПАТ "Готель Градецький", ТОВ "Новгород-Сіверський м'ясокомбінат", ДП ТД "Сіверщина", 209 Управління начальника робіт, ПАТ "Чернігівський завод радіоприладів", ФОП Кобиш О.Г., МПП "Простір", ПАТ "Хімтекстильмаш".

Загальну ситуацію по заробітній платі на підприємствах-божниках, що перебувають в процедурі банкрутства, окреслив начальник відділу з питань банкрутства Олександр Дікан, приділивши увагу поверненню коштів працівникам ДП "171 Чернігівський ремонтний завод". "Відносно підприємств-боржників, щодо яких реалізовується судові процедури санації, фактична виплата заборгованості заробітної плати залежить від господарської діяльності підприємств та часткової реалізації майна, не задіяного у виробництві", - зазначив він.

Свою думку щодо причин невиплати заборгованості по заробітній платі висловили також керівники підприємств та арбітражні керуючі.

 

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"