Подальша доля школи №10 в Чернігові вирішиться на громадських слуханнях

 

На сесію Чернігівської міськради прийшли батьки учнів школи, яку на початку року закрили через аварійності.

Вони зажадали від мера і депутатів дати чітку відповідь: чи збираються школу №10 «оптимізувати» (закрити і перевести учнів і педагогів остаточно в інші навчальні заклади) або ж вкласти кошти в ремонт.

Батьки заявили, що чиновники маніпулюють цифрами, кажучи, що ремонт обійдеться в 27 мільйонів. Мовляв, за їхніми розрахунками, проект може бути розбитий на кілька частин і можна серйозно заощадити.

За їх підрахунками, відремонтувати прибудову можна за 300 тисяч гривень, після чого в ній можна відновити навчальний процес. А вже капремонт основної будівлі відкласти, а потім профінансувати його за рахунок Програми енергоефективності за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку.

Частина депутатів підтримала вимоги батьків. Зокрема, Олександр Тимошенко ( «Самопоміч») порівняв ситуацію з ремонтом авто.

- У нас відвалилося колесо, а нам пропонують зробити капремонт машини і перефарбувати її, - сказав депутат.

У той же час, велика частина депутатів і директора інших шкіл відзначили: процес оптимізації шкіл неминучий, якщо ставити за мету створити якісну систему освіти в Чернігові.

Після двогодинної дискусії міський голова Владислав Атрошенко доручив Раді директорів шкіл, депутатам і управлінню освіти визначитися з питанням проведення громадських слухань з цього питання.

Нагадаємо, школа №10 була закрита в січні 2018 року через тріщини, яка з'явилася між основною будівлею та прибудовою до нього. Учні та вчителі були переведені в школу №6.

 

Джерело: www.0462.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"