Почали зводити житло для військових

На Чернігівщині почали будувати гуртожитки для військовослужбовців-контрактників. Всього 11 нових казарм до кінця цього року мають з’явитися в місті Чернігові, селищі Десна та селищі Гончарівське. Разом на них витратять майже 164 мільйони гривень. Згідно з тендерною документацією житло має бути здане до кінця цього року.

З квітня будівництво почалося в Гончарівському. Тут мають побудувати три нові двоповерхові казарми з покращеними умовами проживання. За словами начальника будівельної дільниці Костянтина Савейка, у нових казармах буде блочна система, великі кімнати, душові та санвузли. Одна казарма розрахована 125 чоловік, відтак вже в новому році 375 контрактників мають отримати тимчасове житло в Гончарівському.

Також до кінця року мають побудувати 3 таких казарми в Чернігові та 5 – в селищі Десна.

«Бойова готовність нашої армії залежить не тільки від виконання солдатом завдання в складі об’єднаних сил, – говорить командир 1 окремої танкової Сіверської бригади Олег Біліченко, – але й від умов, у яких він проживає. Кожен військовослужбовець, приїхавши в пункт постійної дислокації, повинен знати, що він забезпечений житлом».

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"