Пляж «Золотий берег» у Чернігові почало затоплювати.

Чи збережеться інфраструктура після повені?


Підтоплені лавочки, парковка та літнє кафе. Рівень води в Десні щодня підіймається в середньому на 14 сантиметрів: тепер берегова лінія проходить на рівні пляжних парасоль . Володимир Ключник прийшов рибалити з самого ранку. За його спостереженнями, цьогорічна повінь буде сильніша, ніж у 2013 році, під час останнього значного розливу Десни.

Анатолій протягом тижня щодня відвідує Золотий берег і також каже: Десна затопить весь пляж.

Пляж Золотий берег у Чернігові міська влада почала реконструювати 2 роки тому. Торік на ці потреби витратили 12 мільйонів гривень коштів з міського бюджету.

Облаштували, зокрема, парковку, футбольні та волейбольні поля, дитячі ігрові зони. В управлінні житлово-комунального господарства Чернігівської міськради повідомили: пляж реконструювався з урахуванням можливої повені. Навіть якщо вода знаходитиметься на півметра вище рівня підтоплення, значної шкоди інфраструктурі це не завдасть. У відділі з питань надзвичайних ситуацій міськради також кажуть: значних руйнувань інфраструктурі вода не завдасть.

Як повідомив Григорій Годун, Десна може затопити Золотий берег вже за 2-3 дні. Пік повені у Чернігові очікується в кінці квітня-на початку травня. Під загрозою підтоплення Річковий порт, мікрорайони Кордівка і Лісковиця.

 

Джерело: pik.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"