Планували побудувати велику ферму у Красилівці

У 2011 році у Красилівку Козелецького району заїхало київське підприємство «Убінвест». Директор підприємства Андрій Пасічник і директор Китайської національної корпорації машинної індустрії та генеральних підрядів (СМСЕС) Сунь Бай планували побудувати там велику ферму на 3300 голів дійних корів. Така значна цифра уже тоді насторожувала.

 У липні з'явилася інформація про те, що Андрій Пасічник привласнив 500 мільйонів гривень, які брав на будівництво ферми в кредит у столичних банках і подався в біги. Нині Андрія Михайловича розшукує СБУ.

 - Підприємству Андрія Пасічника я передав корпоративні права свого підприємства, — розповідає директор Красилівського ПОФТу імені Щорса Микола Бойко. — Сам з роботою не справлявся. Особисто спілкувався з Андрієм Пасічником, і не раз. Востаннє бачив його давно. Він не часто приїздив до Красилівки. Андрій Михайлович був серйозно налаштований на будівництво ферми. Інакше б я йому не довірив корпоративні права. Я бачив бізнес-план, проект роботи. В оренду «Убінвест» взяв майданчик 50 гектарів. Проводили підготовчі роботи щодо забудови. Згорнули робочий шар грунту, заскирдували його. Тоді приїжджали китайці, бігали тут по полю. От з ними щось у Пасічника і не склалося. Китайці наче захотіли стати генеральними підрядниками будівництва. Андрій Михайлович обурився. Не погодився. Рік тому будівництво ферми припинилося. Землі спільно обробляємо і  досі. Вирощуємо кукурудзу, соняшник, сою, люцерну. Зараз два місяці затримки по заробітній платі. Виплатили за травень. Про те, що Андрія Пасічника розшукує СБУ, я чув. Але в крадіжку півмільярда не дуже вірю. Він справляв враження адекватної людини, налаштованої на роботу.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"