Пісок видобували незаконно



Збитків на понад 3 мільйони гривень завдано державі внаслідок незаконного видобутку піску: матеріали направлено до прокуратури

 

З метою перевірки оперативної інформації прикордонного оперативно-розшукового відділу Чернігівського прикордонного загону Державної прикордонної служби України представниками Державної екологічної інспекції в області на чолі з Головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Сергієм Жуком проведено заходи державного нагляду (контролю) на території Неданчицького старостинського округу Любецької селищної ради Чернігівського району.
Перевіркою виявлено факт самовільного видобутку корисних копалин місцевого значення – піщано-гравійної суміші (піску) на земельній ділянці з кадастровим номером 424485600:11:001:0002, що знаходиться у державній власності. На місці огляду влаштовано кар’єр та присутні ознаки роботи спеціалізованої техніки по завантаженню та вивезенню піску за межі ділянки. На відстані біля 500 м від кар’єру, обабіч грунтової дороги в напрямку с.Неданчичі, облаштовано ділянку для зосередження видобутого піску на якій на момент перевірки знаходиться біля 150 куб.м піщаної суміші.
Зазначеними діями допущено порушення вимог ст. 23 Кодексу України про надра, ст. ст. 20, 96 Земельного кодексу України та ст. 35 Закону України «Про охорону земель».
Розраховано розмір збитків, завданих державі в наслідок самовільного користування надрами, на суму 3528000 гривень.
Матеріали перевірки передано до Чернігівської окружної прокуратури Чернігівської області для порушення кримінальної справи.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"