Письменницю Світлану Новик нагородили у Білорусі


За поданням президента Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергія Дзюби, лауреатом Міжнародної літературної премії імені Веніаміна Блаженного в Білорусі, у Мінську, стала українська та білоруська письменниця з Чернігівщини Світлана Новик. Її відзначено за значну творчу діяльність і публікації в популярному журналі «Новая Немига литературная», який видається в Мінську. 

Світлана Михайлівна Новик народилася в Могильовській області, у Білорусі. Закінчила Вітебський державний університет імені П. Машерова. Філолог. Викладач російської мови та світової літератури в колегіумі. Живе в Україні, на Чернігівщині. Прозаїк і поет. Пише білоруською та російською. Видані книжки прози: «Дар предків» (2008), «Розстріляне сонце» (2010), «Прокляття білого лебедя» (у 2 томах, 2013), «Свершение» (2016). Добірки віршів друкувалися в газетах і журналах України та Білорусі. Лауреат Міжнародної літературної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф». Член Міжнародної літературно-мистецької Академії України.

Видатного поета Веніаміна Блаженного практично не друкували за радянських часів, бо він був віруючим і писав високодуховні вірші. Тепер добродія Веніаміна справедливо вважають класиком у Білорусі. Він уже відійшов у Вічність. Тож на його честь створили почесну відзнаку, якою щороку нагороджують талановитих письменників із різних держав. Головний організатор цієї престижної нагороди – популярний літературно-мистецький журнал «Новая Немига литературная», де, до речі, нещодавно опублікована добірка віршів Світлани Новик. Підпис головного редактора цього часопису, відомого поета Анатолія Аврутіна стоїть і на лауреатському дипломі. 

Олег Гончаренко,

прес-центр Міжнародної літературно-мистецької Академії України

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"