Після Коцюбинського вкрали Пушкіна

У Чернігові на Валу в переддень Нового року викрали півтораметровий бронзовий пам’ятник класику російської літератури Олександру Пушкіну.

Цей пам’ятник встановлений 25 вересня 1900 року в історичній частині міста. Саме так чернігівці вшанували пам'ять про поета, який за життя двічі побував у місті над Десною. Гроші на виготовлення і встановлення бюсту тоді збирали всією громадою. Це було бронзове погруддя поета висотою півтора метра, встановлене на п’єдесталі з граніту в два з половиною метри заввишки.

Зникнення пам’ятника помітив житель Чернігова, який 31 грудня о 8 ранку проходив неподалік. Він відразу зателефонував до поліції.

«На місце злочину виїздила слідчо-оперативна група, працювали експерти, – розповідає речник ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль. – Наразі відкрито провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Зараз поліція встановлює, на чиєму балансі був пам’ятник, а також осіб, які могли б бути причетними до скоєння злочину».

Нагадаємо, що це вже друга крадіжка пам’ятника в обласному центрі за останні два тижні. 18 грудня невідомі викрали бронзовий пам’ятник класика української літератури Михайла Коцюбинського на Болдиній горі.

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"