Підсумки виборів у ОТГ

Минулої неділі відбулися перші вибори голів і депутатів місцевих рад у Городнянській, Линовицькій, Варвинській та Височанській об’єднаних територіальних громадах. Загалом до виборчих списків у чотирьох ОТГ було включено понад 30 тис. місцевих жителів.

За попередніми результатами, у Варвинській ОТГ (селище Варва, села Воскресенське, Калиновиця, Булавівщина, Григорівщина, Сіряківщина, Леляки, Саверське) перемогу здобула чинна селищна голова Валентина Саверська-Лихошва (Аграрна партія), за яку проголосували майже 2800 виборців. Депутатами ради цієї ОТГ стали 11 представників від Аграрної партії, 10 – від «Батьківщини» , по одному мандату отримали обранці від «Солідарності» та Радикальної партії, а троє депутатів пройшли до ради як самовисуванці.

У Городнянській міській ОТГ (м. Городня, села Бутівка, Гніздище, Дроздовиця, Конотоп, Кузничі, Моложава, Мощенка, Пекурівка, Полісся, Сеньківка, Солонівка, Смичин, Хотівля, Хрипівка) переміг чинний міський голова Андрій Богдан (самовисуванець), за якого земляки віддали 7319 голосів. Найбільше, а саме два десятка мандатів у раді ОТГ отримали представники «Батьківщини», 5 – Аграрної партії та один від «Солідарності».

На Борзнянщині у Височанській ОТГ (села Високе, Галайбине, Купченків, Маличина Гребля, Велика Доч, Головеньки, Добропілля, Паристівка, Нові Млини, Кербутівка, Червона Гірка, Носелівка, Мала Доч, Тростянка, селище Клипин) перемогла чинна сільська голова Любов Норикова (БПП «Солідарність»), на підтримку якої віддано 1320 голосів виборців. Вони довірили мандати 11 представникам «Батьківщини», 8 – «Нашого краю» та трьом – від Аграрної партії.

На Прилуччині у Линовицькій ОТГ (селище Линовиця, села Бубнівщина, Даньківка, Нетягівщина, Онищенків, Стасівщина, Нова Гребля, Лутайка, Мокляки, Мохнівка) головою громади обрали висуванця від Радикальної партії Віталія Нестерка, за котрого проголосували 599 виборців. Його політична сила отримала в раді й найбільше мандатів – 11, «Батьківщина» – 3.

Вибори голів та депутатів об’єднаних територіальних громад, як повідомило Головне управління Національної поліції області, пройшли без значних порушень. Громадський порядок на 45 виборчих дільницях 24 грудня охороняла сотня поліцейських. Про відсутність зафіксованих порушень, які б суттєво вплинули на результати волевиявлення, також заявили у громадянській мережі ОПОРА. Щодо семи повідомлень про ймовірні порушення, які надійшли до поліції, ведеться перевірка.

Досить високою була явка виборців, яка на час закриття виборчих дільниць становила майже 64%.

Найбільше претендентів на посаду керівника ОТГ було у Височанській та Линовицькій громадах – по сім, у Городнянській – шестеро, у Варвинській – чотири.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"