Під час пожеж загинуло двоє


 

Менш ніж за півдоби пожежі у Вертіївці Ніжинського району та в селі на Городнянщині забрали життя двох людей.

 

Близько третьої години ночі 18 січня, в селі Вертіївка Ніжинського району на вулиці Чехова сталася пожежа житлового будинку (6х8 м, стіни дерев'яні, покрівля металева) Рятувальники під час проведення розвідки у помешканні біля вхідних дверей  знайшли тіло 33-річного господаря 1987 року народження, який надихався небезпечних продуктів горіння та не зміг самостійно вийти. Вогонь пошкодив покрівлю, перекриття та стіни. Ймовірна причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Сьогодні ж о 08:17 до Служби порятунку "101" у м. Городня надійшло повідомлення про пожежу приватного житлового будинку у с. Здрягівка. За викликом на місце події оперативно прибуло відділення 4-ої Державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік особового складу та 1 одиниці спеціальної техніки. На цей час в помешканні спостерігалося щільне задимлення. Вогнеборці о 08:45 пожежу локалізували та об 11:00 остаточно ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем пошкоджено внутрішнє облицювання стін на загальній площі 32 м.кв.   Під час гасіння в одній з кімнат будинку рятувальники виявили тіло 89-річної власниці помешкання. Ймовірною причиною пожежі стало порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.


Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликають: слідкуйте за справністю печей і димарів, не складуйте біля них спалимі матеріали й речі, не допускайте появи тріщин у кладці печі, проявляйте обережність у поводженні з вогнем.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"