Перші поліцейські станції незабаром запрацюють у громадах


 

До кінця року у Городнянському та Чернігівському районах планують запустити поліцейські станції.

 

Мета проекту – забезпечити постійну присутність поліції в громадах. Це дозволить правоохоронцям швидше та якісніше реагувати на повідомлення громадян, запобігати та протидіяти злочинності.

Важливо, що дільничний офіцер житиме в громаді та обслуговуватиме виключно територію ОТГ, а не чверть району. Відтак це дозволить посилити комунікацію з населенням та місцевою владою і зробити громаду максимально безпечною для мешканців. Відео

Загалом близько половини сформованих громад області готові долучитися до проекту «Поліцейський офіцер громади» та відкрити поліцейські станції.

Поліцейські щодня патрулюватимуть територію, проводитимуть профілактичні заходи,  пов’язані із відвідуванням помешкань громадян.

Завдяки тісній співпраці із населенням поліцейським вдається отримувати інформацію, що допомагає попереджати та розкривати злочини.

Заступник начальника Управління превентивної діяльності Олег Флюгерт та заступник начальника відділу дільничних офіцерів поліції УПД Костянтин Фещенко днями побували в Тупичівській та Олишівській громадах. Вони зустрілися з головами ОТГ, перевірили стан приміщень, де знаходитимуться майбутні станції.

Олег Флюгерт зустрівся з головою Тупичівської ОТГ Ларисою Шовковою

Костянтин Фещенко з керівником Олишівської громади Сергієм Мальцем обговорили відкриття поліцейської станції

Обидві станції перебуватимуть у адміністративних будівлях громади, проте кожна матиме свій окремий вхід. Найближчим часом їх обладнають комп’ютерною технікою, а дільничні офіцери громади будуть забезпечені службовим транспортом.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"