«Перлина» Поліського краю

З піснями й танцями святкували Трійцю жителі Поліського краю в місті Сновськ та селі Займище, яке розкинулося на мальовничих берегах Снову. Саме на Зелену неділю у пісенному куточку Чернігівщини відбувся обласний фольклорний фестиваль-конкурс імені Василя Полевика — видатного фольклориста, заслуженого працівника культури України, лауреата обласних премій імені Григорія Верьовки, Бориса Грінченка та премії Фонду культури. Василь Полевик був творчо обдарованою, працьовитою людиною. Протягом 55 років він збирав народні пісні Чернігівщини, записував та транскрибував їх. Творча нива фольклориста налічує понад 4500 українських народних пісень, видано 24 збірки пісень Придесення. Василь Іванович любив рідний край і свою справу. Робота для нього була натхненням та розрадою.

Ювілейний фестиваль зібрав велику кількість учасників — двадцять сім колективів. На цьогорічний захід вперше завітали фольклорний гурт «Перлина» з Ярославки, Бобровицького району. Своїм унікальним співом, харизматичністю та запалом, гурт здобув на фестивалі почесне 1 місце в номінації «автентичні гурти» виконавши пісні які давно живуть в їх рідному селі Ярославка та русальну пісню з пісенного джерела Василя Полевика. Ансамбль ще зовсім молодий, існує він лише один рік, але любов до традиції та народної пісні запалює в артистів гурту неймовірну силу та запал виконання пісень. Артисти співають за своєю власною ініціативою і не закріплені до Ярославського СБК.

Бурхливими оваціями та довгими оплесками глядачі зустріли фольклорний ансамбль. Прекрасні слова похвали отримав гурт від журі фестивалю-конкурсу на чолі з художнім керівником та головним диригентом академічного Чернігівського народного хору обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, заслуженим діячем мистецтв України Володимиром Коцуром.

Учасників заходу привітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, очільники місцевої держадміністрації та районної ради Валерій Радібеда і Павло

Мірошниченко.

Учасники ансамблю «Перлина» висорвлюють щиру подяку сільському голові Юхно Г.І. і ТОВ «Земля і воля» за надання транспорту та підтримку в нелегкій дорозі до перемоги.

 

 Керівник фольклорного ансамблю «Перлина» Ангеліна Третьякова


 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"