"Перебір" із захопленням маком


 

Поліцейські Чернігівського районного управління поліції провели санкціонований обшук в господарстві мешканця Михайло-Коцюбинської громади, де вилучили більше 1000 рослин снотворного маку.

 

Поліцейські відпрацювали оперативну інформацію про те, що 46-річний мешканець Михайло-Коцюбинської громади вирощує наркомісткі рослини у своєму приватному господарстві. В ході обшуку правоохоронці виявили більше тисячі культивованих рослин маку. Поліцейські вилучили наркотичне зілля та направили на проведення експертних досліджень. Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Дізнавач поліції відкрив провадження за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).
Враховуючи значні обсяги посіву, вирішується питання про перекваліфікацію кримінального провадження за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, яка визначає відповідальність за незаконний посів або вирощування понад п’ятисот рослин снотворного маку. Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"