Пенсії зросли для 163 тисяч їх отримувачів



За інформацією головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, розмір пенсії зріс більш ніж для 163 тисяч пенсіонерів регіону.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» з 1 грудня цього року розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, збільшився з 1564 до 1638 гривень.

Відтак, з 1 грудня перераховані пенсії:

– особам, які отримують мінімальні пенсії (+74 гривні), максимальні (+740 гривен);

– почесним донорам;

– особам, які отримують доплату за понаднормовий стаж, надбавки, підвищення до пенсії, пенсії за особливі заслуги перед Україною, що обчислюються у відсотковому відношенні від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність;

– громадянам, які отримують мінімальні розміри пенсій по втраті годувальника, мінімальні пенсійні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій.

Перерахунки проведені автоматизованим способом. Тому звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно. Для кожного пенсіонера розмір підвищення індивідуальний.

Фахівці головного управління Пенсійного фонду в області провели перерахунок пенсій більше 288 тисячам осіб. Розмір пенсії збільшено для 163,5 тисячі громадян. Додаткові видатки склали 7,6 мільйона гривень. Потреба на виплату пенсій у грудні — понад 926 мільйонів гривень.

До слова, нині в області проживає 329 тисяч пенсіонерів, з них 19,4 тисячі — пенсіонери силових структур. Середній розмір пенсії на Чернігівщині складає 2717 гривень. Порівняно з 1 січнем 2019 року середній розмір пенсії збільшився на 15%.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"