Пенітенціарники ремонтують ПТУ №6

Торік через малу наповненість учнями в Чернігові закрили, а точніше – об’єднали з іншим навчальним закладом, ПТУ №6. Чотириповерхове приміщення училища разом з прилеглою територією міністерство освіти передало в користування академії державної пенітенціарної служби. І ось академія розпочала капітальний ремонт цього приміщення, а вже восени планують розпочати навчання студентів-заочників.

Приміщення ПТУ №6 Академія Державної пенітенціарної служби отримала фактично в аварійному стані. Капітального ремонту тут жодного разу не проводили, а лише косметичний, та й той хтозна-коли. Облуплені стіні, старі електропроводка і система опалення, вибиті вікна – все це не злякало керівництво академії, більше того, вони раді, що отримали саме це приміщення і територію. Адже там є найголовніше – великий стадіон. Це те, чого академії дуже не вистачає. Зараз реконструюють систему опалення і водопостачання, відновлюватимуть покрівлю. У цьому приміщенні в академії будуть навчальні класи і спортзал, де планується проводити всеукраїнські змагання з волейболу та міні-футболу.

«Нам пропонували не одне приміщення, і деякі варіанти були в набагато кращому стані, ніж цей, – розповідає ректор Академії Державної пенітенціарної служби Олексій Тогочинський. – Вирішили взяти саме цю будівлю тільки через те, що тут є територія для стадіону, якого нашому навчальному закладу дуже не вистачає. Звичайно, у нас є спортивні зали, але їх недостатньо для тієї кількості студентів і курсантів, які у нас навчаються. Ці руїни, які ви зараз бачите, – це картина, яка є на сьогодні. Та хочу вас запевнити, що за рік ми закінчимо тут ремонт і в цій спортивній залі будемо проводити змагання з волейболу та футболу. З квітня працюємо над ремонтом системи опалення, адже без нього немає сенсу щось робити. За літо плануємо закінчити ремонт на першому та другому поверхах».

«Вже зробили архітектурну експертизу цього навчального корпусу, – приєднується до нашої розмови проректор Академії Державної пенітенціарної служби Леонід Малишенко. – Є висновки, що його використовувати можна. Була проблема зі стіною актового залу – пішли тріщини, і ми переживали, який буде висновок експертизи. Саму цю стіну ми вже укріпили і потроху будемо ремонтувати. Деякі роботи виконують наші працівники, але ремонтом більше займаються спеціальні бригади».

Незважаючи на те, що тут повним ходом йдуть ремонтні роботи, вже у вересні в цьому навчальному корпусі №3 розпочнуть навчання студенти і курсанти заочного відділення. В академії планують, що за рік на базі корпусу №3 навчатимуться близько тисячі курсантів і слухачів зі всіх куточків України.

 

Три різних поля і чотири бігові доріжки

Та не приміщенням єдиним! Дуже важливим є той аспект, що біля будівлі колишнього ПТУ є великий стадіон, який в академії планують переобладнати для курсантів і студентів найближчим часом. Зараз територію охороняє караульна служба академії. Адже район цей вважається неблагополучним, і поки огорожі навколо території навчального корпусу №3 немає, ходять там вечорами всі, хто хоче, залишаючи після себе пляшки, недопалки, побутове і будівельне сміття. Тому працівникам пенітенціарної академії доводиться прибирати цю територію декілька разів на тиждень. Були випадки навіть загоряння. Коли зроблять огорожу, охорону посилять додатковими постами.

«Вже працюємо з підрядником з монтажу огорожі по всьому периметру, – додає Леонід Малишенко. – Потім почнемо впорядковувати стадіон. Планується розмістити тут 4 бігові доріжки зі штучним покриттям, спортивні поля для гри в футбол і волейбол та тенісний корт».

На стадіон пускатимуть всіх, хто захоче займатися спортом, запевняють в академії.

Марія ПУЧИНЕЦЬ, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"