Отруїлися троє дітей, найменший хлопчик помер


 

У селі Стахорщина Новгород-Сіверського району Чернігівщини троє дітей 2005, 2007 та 2010 років народження отруїлися невідомою речовиною й потрапили до лікарні, де найменший помер.

 

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА. "В с. Стахорщина Новгород-Сіверського району о 15 год. 57 хв. 08 грудня внаслідок вживання невідомої речовини важко отруїлися троє хлопчиків. О 16 год. 30 хв діти у важкому стані були госпіталізовані до реанімаційного відділення Новгород-Сіверської центральної районної лікарні, де один помер", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що двох дітей, які вижили, доправили до обласної дитячої лікарні. Проводиться з’ясування обставин трагедії, відкрито кримінальне провадження. За попередньою інформацією, наданою речницею обласної поліції Юлією Ковтун, діти, гуляючи на вулиці, скуштували борщівника й запили його водою з річки.

Як відомо, борщівник - отруйна рослина. Її ворсинки та їдкий сік викликають сильні опіки, нудоту, задуху, підвищення температури, алергічну реакцію, унаслідок чого на тілі залишаються характерні сліди-шрами.

З'їли коріння цикути: стали відомі нові обставини отруєння школярів на Новгород-Сіверщині

Як повідомив канал UA: ЧЕРНІГІВ, діти, гуляючи біля річки спробували корінці цикути – отруйної рослини. Про це UA: Чернігів сказала вчителька біології місцевої школи Валентина Светюха. Що це за рослина вона визначила, поспілкувавшись із єдиним хлопцем з компанії, хто не отруївся. Це 15-річний Сергій Сухорук. Він сказав: гуляли вони вчотирьох. Трьох його друзів, після того, як спробували корінці, почало нудити. Згодом найменший, якому було 9 років, помер у лікарні.

Переглянути відеосюжет.

«Думали, що то морква»: діти, які вижили після отруєння, розповіли подробиці трагедії

Як раніше повідомило видання "Високий вал", біля річки, в селі Стахорщина Новгород-Сіверському районі гралися четверо школярів. Бавляться там вони щовихідних. Та цього разу, під час гри в «жмурки», знайшли корінь, ззовні та за смаком, схожий на моркву. Один з друзів їсти його не став. Втім інші наїлися сповна, ще й запили водою з місцевого джерела. Вже за півгодини усі почувалися недобре. Їх нудило та судомило.

«До нас додому прийшов мій старший син і маленький Мишко. Сину стало погано. Його знудило. Я питаю, що сталося. Він мені сказав, що болить живіт. Я дала йому активоване вугілля - 5 шт. та він приліг. Діти гралися (у мене ще донька менша і її подружкка були в хаті). А я пішла грубу топить, коли чую дочка кричить. Прибігаю, а Миша сидів на дивані та потім його почало судомити і він увесь посинів. Я винесла його на вулицю стала допомомгать, щоб привести в свідомість. Коли йому стало краще – заходжу до хати, а там таке саме і з моїм сином. Тут чую невістка кричить, що і у її – таке саме. Ми викликали фельдшера і швидку. Стали їх відкачували. В швидкій везли вони вже були без тями. Ну очі відкриті, але нічого не говорили. А Мишко, так той , взагалі без свідомості», - розповідає мама Наталія Верхуша.

В Новгород-Сіверській центральній лікарні констатували смерть Мишка. 9 грудня йому мало б виповнитися 9 років. Двох інших хлопців, 12 та 14 років направили в реанімацію та одночасно викликали реанімобіль із Чернігівської обласної дитячої лікарні. Вже тут, коли стан дітей покращився, вони й розповіли, що їли корінь отруйної рослини борщовику. Що зовні схожий на дикорослу моркву.

Олександр Ященко – лікар Чернігівської обласної дитячої лікарні розповів, що до обласної дитячої лікарні діти приїхали вже в стані середньої тяжкості та розповіли, що знайшли корінь. Думали, що то морквина і отруїлися: «До того ж ступінь отруєння у кожного в залежності від кількості з’їденого, - каже лікар. – Хто з'їв більше – той тяжче має отруєння».

Зараз стан дітей задовільний і їх перевели з реанімації в загальну палату.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"