Орендують самі в себе, бо інакше закон не дозволяє

Рішенням Бобровицької районної ради призупинена робота Свидовецької школи-садка. Чотири учні початкових класів приєдналися до семи старшокласників, що раніше почали їздити в школу сусіднього села, а десяток дошкільнят залишились у Свидовці. Сільська рада взяла дошкільний заклад на свій баланс, і тепер вимушена орендувати для нього приміщення у… своїй же непрацюючій сільській школі. За словами сільського голови Анатолія Галушко, оплата за оренду копійчана, але заважають деякі міжвідомчі  проблеми. Скажімо, орендар не може витратити кошти сільського бюджету на реконструкцію опалення  школи, бо вона на балансі райвідділу освіти. От і доводиться опалювати діюче приміщення садочка і не діюче, значно більше, - школи, оскільки спільна опалювальна система.

Воно б і нічого, якби район дозволив переселити туди сільський клуб, в якому протікає дах. На ремонт потрібно до 300 тисяч гривень, але казначейство «не пропускає» навіть менших сум. Та й не по-господарськи: ремонтувати гірше приміщення, а добротне залишати для руйнування.

Сільський голова вимушений рахувати кожну копійку, але на її заощадженні стоять міжвідомчі бар’єри і недосконале законодавство.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"