Операція "ліквідування школи".

У Ніжині, на Чернігівщині, чиновники хочуть тишком закрити навчальний заклад: без обговорення і громадських слухань. Аж раптом як грім серед ясного неба . Батьки про наміри місцевого управління освіти дізналися випадково. Й тепер навіть не знають - чи навчатимуться там і далі їхні діти.  

По наповненості школа №2 займає в місті серед 17-ті шкіл десь 5-6 місце. Середня наповненість по класам 25,1.

Охочих у перший клас піти сюди стільки, що всіх і взяти не можуть. Утім, батьківський комітет припускає - заклад хочуть знищити заради землі.

 Школа знаходиться в центрі міста, має біля 2-х га землі, яка є чудовим ласим шматком, і у нас є вихід прямо зі стадіону на озеро.

Сергій Сипливець, керівник Управління освіти Ніжинської міської ради:

-  Виносилось на сесії питання про її ліквідацію, переведення дітей до гімназії №16, на її місце планувалося переведення ліцею, який знаходиться в орендованих приміщеннях, але після виступу батьків це питання було знято.

Утім, під час розмови таки з'ясовуємо - махінації зі шкільною землею можливі. Тому що, увага, вона й досі не оформлена.

-  Я думаю, до кінця року 3 заклади, серед них і друга школа, оформлять землю і після цього всі спроби щось з землею робити просто зникнуть.

Винних після перевірки обіцяють покарати. І запевняють - лінійка першого вересня в Ніжинський школі номер 2 відбудеться.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"