Олишівка з оновленим дитячим садком і робочими місцями

У новий рік з новим дитячим садком. Напередодні Різдвяних свят у селищі Олишівка Чернігівського районну повноцінно запрацював дошкільний навчальний заклад «Бджілка». Перманентні ремонтні роботи тут проводили, починаючи з 2014 року. І лише упродовж крайніх шести місяців вдалося зробити якісний ремонт будівлі, частину якої не експлуатували останні двадцять років. Відтак садочок прийняв до себе ще 18 дітей з Олишівки та двох навколишніх сіл. Троє місцевих мешканок отримали роботу.

Завідуюча дошкільним навчальним закладом «Бджілка» Олишівської селищної ради Наталія Монастирьова за всі 14 років праці на педагогічній ниві не пригадує такого щасливого нового року.

«Вперше за ці роки ми зустрічали новий рік у такому піднесеному настрої, – ділиться емоціями керівник дитсадка. – Ще ніколи наш садок так гарно не виглядав. Уперше у садочку ремонтні роботи виконувала бригада спеціалістів, до цього завжди всі ремонти нам допомагали робити батьки».

Олишівський дитсадок почали оновлювати у 2014 році, поступово проводячи заміну старих дерев’яних вікон на металопластикові. Через брак фінансування ремонт затягнувся у часі.

Однак у 2016 році було віднайдено кошти на капітальний ремонт однієї з частин будівлі, яку не експлуатували впродовж останніх двадцяти років. Відтак, на ці цілі з місцевого бюджету надійшло понад 300 тисяч гривень. За ці гроші підрядник замінив частину вікон та систему опалення. Цього виявилося замало, адже частина приміщення все ще перебувала у занедбаному стані. Рятівний транш олишівцям надійшов із фонду соціально-економічного розвитку. Допоміг один із нардепів. Загалом на відновлення дитячого садочку в 2016 році витратили понад 650 тисяч гривень. За ці кошти підрядник виконав капітальний ремонт.

«За кошти фонду соціально-економічного розвитку в новій групі замінили підлогу, повністю зробили стіни, стелі, закупили нові меблі, – пояснює Наталія Монастирьова. – Залишків коштів вистачило на коридор та ремонт кабінетів. Не буду голослівною, якщо скажу: переступаючи поріг закладу, діти та батьки потрапляють в казку».

До відкриття третьої групи в садочок ходило 43 діточок. Нова група зможе прийняти ще 18 дітей, віком від півтора до чотирьох років. Окрім того, роботу в дитячому закладі отримали і місцеві. «Троє мамочок, які віддають у садочок дітей, влаштувалися до нас на роботу, – пояснює завідуюча. – Загалом у нас працює 15 чоловік. Нові робочі місця – це для села великий плюс».

Тетяна Вертипорох – одна із трьох місцевих мам, які отримали роботу в оновленому дитячому садочку.

«Дуже добре, що ми маємо такий садочок. На мою думку, це один із найкращих дошкільних навчальних закладів у районі, – каже молода матір. – Моя дитина ходить у найменшу групу. Тут прекрасний колектив, і я вдячна керівництву за отриману можливість працевлаштування».

Змінами в олишівській «Бджілці» задоволені і батьки, і трудовий колектив. А які радісні обличчя у маленьких українців! Адже виховуватися у такому навчальному закладі – одне задоволення.

Віталій НАЗАРЕНКО,фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"