Олег Ляшко: ТОВ «Земля і воля» – успішний приклад господарювання й небувалі відсотки за паї

19 березня кандидат у президенти Олег Ляшко завітав до Бобровиці, аби донести людям свою передвиборчу програму з перших вуст. Лідер Радикальної партії давно відомий в країні своїм відвертим спілкуванням із жителями периферії. Лише той, хто буває у селі, знає нагальні проблеми селян. Тільки той, хто спілкується з пересічними мешканцями невеликих громад, може оперувати потребами населення і знати на що, насамперед, треба звернути увагу, переконаний головний радикал.

Ще до зустрічі з виборцями Олег Ляшко завітав у одне з найуспішніших господарств України ТОВ «Земля і воля». Як зауважив поважний гість, він неабияк пишається тим, що такі аграрники, як Герой України Леонід Яковишин, прославляють його малу Батьківщину – Чернігівщину. Адже, на думку Олега Валерійовича, саме за сільським господарством – вдале майбутнє нашої країни.

«Я вражений мільйонними сумами за орендну плату, які щороку виплачує ТОВ «Земля і воля». Небувалий в Україні відсоток за пай два роки поспіль отримують орендодавці від керівника господарства Леоніда Григоровича. Загалом п’ять з половиною мільйонів доларів щороку. Вражаюче! Це ще раз доводить: той, хто хоче, – шукає можливості, хто не хоче – вигадує, що нам потрібен ринок землі. Яковишину не треба ніякий продаж земель, аби виділяти з бюджету господарства мільйони на паї і на зарплату півторатисячному колективу. Більше того, будувати дороги, житло для працівників і підтримувати соціальну сферу населених пунктів, які входять у громаду».

Радикальний політик вкотре наголосив, що не можна запроваджувати ринок земель, бо українські селяни залишаться ні з чим.

«Коли останній раз проводилася оцінка земель в Україні? Понад 15 років тому. І сьогодні ціни на землю немає. Хто знає, скільки в країні невитребуваних запасів земель? Ніхто. Що із землею людей, які померли і не мали спадкоємців, чи державними землями, якими розпоряджаються РДА? Теж ніхто не знає. Кому належить земля, яку обробляє фермер? Сьогодні ця земля не успадковується, і завтра прийдуть латифундисти з мішком грошей та перекуплять цю землю, а фермер залишиться ні з чим. Тому землю продавати не можна, бо ринок землі запроваджується не в інтересах селян, а в інтересах транснаціональних корпорацій», – наголосив Ляшко.

Ще один факт, який вразив парламентаря, – те, що дороги у Бобровицькій громаді ремонтують не за бюджетні кошти, як це мало б бути, а за кошти того ж таки товариства «Земля і воля».

«Перша дорога, яку робитимемо на Чернігівщині, коли я стану президентом, Київ – Прилуки – Суми. Там орієнтовно треба два мільярди гривень. І я обіцяю, що ці кошти віднайду».

Під час виступу в будинку культури, куди зійшлося багато охочих поспілкуватися з Народним Президентом, Олег Ляшко детально пройшовся по всіх пунктах своєї передвиборчої програми: від відродження економіки до гідної заробітної плати та пенсії кожному українцю. Публіка активно підтримала виступаючого, на що кандидат у Президенти зауважив: «І я, і моя команда – ми зробимо все, щоб перемогти на президентських виборах. А щодо соціології, яку пишуть, – я вам розкажу: візьміть соціологію 2014 року перед минулими президентськими виборами, у травні. За десять днів до виборів – КМІС та інші контори оприлюднили соціологію, де мені давали 7-е місце і 3,5% рейтингу. А через 10 днів відбулись вибори, де я зайняв третє місце і отримав 8,5%. Тому я і зараз стверджую, що вся соціологія, яку дають, не відповідає дійсності. Ми віримо в перемогу і вашу підтримку!», – наголосив Ляшко.

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"