Обллікарня відновлюється і розвивається


 

Чернігівська обласна лікарня скоро запустить власну ПЛР-лабораторію. Вартість робіт понад 4,8 млн гривень (субвенція з держбюджету та кошти лікарні).

 

Нова лабораторія дозволить робити аналізи на covid за 4-6 годин (раніше - до тижня). Окрім того, тут можуть здійснюватися дослідження на виявлення нейроінфекцій; гепатитів кількісно; урогенітальних інфекцій.
Обласна лікарня не лише відновлюється, а й розвивається. Лабораторія має перспективу для подальшого розширення спектру досліджень. Фахівці пройшли необхідне навчання і готові приступити до роботи. Також заклад підготував палати підвищеного комфорту у відділенні кардіології та встановив сучасний ангіограф, куплений за кошти МОЗ.
Нове відділення обласної лікарні – фтизіатричне. Тимчасово (до відбудови Центру соціально значущих хвороб) пацієнти цього відділення розміщуватимуться в одному з корпусів Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні в центрі міста. Приміщення вже відремонтоване за кошти глобальної гуманітарної некомерційної організації «Міжнародний медичний корпус». Поліклініку підготували за кошти обласної лікарні. Уже цього місяця відділення запрацює. Навесні мають продовжити роботи з облаштування прилеглої території та ремонт фасаду. Відділення розраховано на 40 фтизіатричних ліжок, у тому числі 3 ліжка інтенсивної терапії.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"