Обласна рада хоче зробити Новгород-Сіверський містом обласного значення

Сьогодні, під час сесії Чернігівської обласної ради було прийняте рішення порушити клопотання перед Верховною Радою України про віднесення міста Новгород-Сіверський до категорії міст обласного значення. 

"У населеному пункті розвинута мережа медичних, освітніх, соціально-культурних закладів, зокрема, діють центральна районна лікарня, розрахована на 223 ліжка, поліклінічне відділення, 6 аптек різної форми власності, медичне училище, 3 загальноосвітні навчальні заклади, 3 дитячі садки, 3 заклади позашкільної освіти, дитячо-юнацька спортивна школа, міський стадіон, районний Будинок культури, районна бібліотека, 2 філіали міської бібліотеки, музична школа, 2 музеї, у тому числі державний музей-заповідник “Слово о полку Ігоревім”, на базі міських гімназій працюють філіали Державного Сумського університету та Ніжинського державного педагогічного університету.

Віднесення міста до категорії міст обласного значення надасть змогу збільшити надходження до міського бюджету, забезпечити фінансову та економічну самостійність, підвищити інвестиційну привабливість міста, що, в свою чергу, сприятиме розширенню потужностей в основних галузях виробництва, розвиткові туризму. Питання про віднесення м. Новгород-Сіверський Чернігівської області до категорії міст обласного значення розглядалося на сесіях Новгород-Сіверської міської та Новгород-Сіверської районної рад, депутати яких підтримали пропозицію щодо віднесення міста Новгород-Сіверський до категорії міст обласного значення. Враховуючи вищевикладені обставини, керуючись п. 26 ч. 1 ст. 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” вважаємо за доцільне погодитись із внесеною пропозицією і підтримати клопотання про віднесення міста Новгород-Сіверський Чернігівської області до категорії міст обласного значення як таке, що має важливе соціально-культурне та історичне значення. " - йдеться у висновку ОДА.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"