Новорічний салют може зіпсувати свято

Неодмінним атрибутом новорічних свят для більшості людей є салюти, феєрверки, хлопавки, бенгальські вогні. Однак, у Прилуцькому МВ УМВС застерігають: щоб така піротехніка дійсно створила святковий настрій, а не зіпсувала його, необхідно дотримуватися правил пожежної безпеки. Купувати піротехнічні вироби слід лише в спеціалізованих магазинах або відділах, при цьому перевіряючи наявність сертифікатів відповідності та інструкцій. Варто звернути увагу на термін зберігання виробу та відсутність дефектів як на ньому, так і на упаковці. Піротехніку не можна продавати особам, молодшим 18 років.

Запускати феєрверки та салюти рекомендується на відкритих майданчиках, подалі від будинків. Якщо ракета не спрацювала, не підходьте до неї близько і не беріть в руки протягом 10 хвилин: вона може вибухнути якраз в той момент, коли ви нахилитеся до неї. В жодному разі не можна довіряти піротехнічні вироби дітям, розбирати їх та піддавати механічним впливам. Працівники міліції застерігають: не запалюйте піротехніку в руках, не зберігайте біля приладів опалення, не носіть у кишенях, не куріть під час роботи з піротехнічними виробами.

Кодекс України про адміністративні правопорушення (стаття 195-6) передбачає адміністративну  відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі від 35 до 60 неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. У разі повторного вчинення особою протягом року дій, що містять склад правопорушення, передбаченого вищевказаною статтею, до правопорушника можуть бути застосовані санкції у вигляді накладення штрафу у розмірі від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Зараз Прилуцький МВ УМВС України в Чернігівській області  проводить організаційно-практичні заходи, спрямовані на попередження і виявлення випадків незаконного розповсюдження, використання та зберігання піротехніки. Міліція попереджає та застерігає громадян бути обережними та дотримуватися правил пожежної безпеки у новорічні дні, аби не допустити нещастя.

 

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"