Новини з громад Чернігівщини: закупівля спецтехніки, благоустрій та будівництво


У Семенівській ОТГ будують перший мультифункціональний майданчик, де можна буде займатися чотирма видами спорту — волейболом, баскетболом, великим тенісом та бадмінтоном.

Проєкт реалізують за кошти державного та місцевого бюджетів. Відповідні роботи тривають на території міського парку Семенівки.
 


За рахунок субвенції з держбюджету та співфінансування з міської скарбниці Корюківська громада придбала новий трактор для КП «Благоустрій», що обслуговуватиме дорожню інфраструктуру в зимовий період.
 


Новою спецтехнікою обзавелася і Остерcька ОТГ: тут також придбали новий трактор для потреб житлово-комунального господарства.
 


*****

Благоустроєм територій активно займаються у Куликівській громаді. Нині за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розчищають ставок площею майже два гектари в центрі села Орлівка. Загальна вартість проєкту — понад 1,4 мільйона гривень. Місцеві жителі планують облаштувати навколо ставка зону відпочинку.


Крім того, у Куликівській ОТГ ремонтують проїзну частину на одній із вулиць села Дроздівка. На роботи витратять майже 1,4 мільйона гривень.

Не забувають у громаді і про соціальні об’єкти. Так, наразі почали капітально ремонтувати будівлі Дрімайлівського та Жуківського ФАПів, Вересоцької сільської лікарської амбулаторії та лижної бази у Куликівці. Енергозберігаючі технології (заміна віконних прорізів) застосують у Кладьківському ФАПі.


*****

Наближається до завершення будівництво амбулаторії в Іванівській ОТГ


Тут реалізують ще один проєкт — будівництво Центру надання адміністративних послуг. До слова, місцеві жителі хочуть, щоб у приміщенні ЦНАПу облаштували пост пожежної охорони та пункт поліцейського громади.


*****


Триває будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в Нехаївці Коропської ОТГ. Нині обладнують каналізацію, попереду — внутрішні та зовнішні роботи. Загальна вартість об’єкта — майже 5,7 мільйона гривень. Із них більше 569 тисяч — співфінансування із селищного бюджету.


*****


Станом доріг переймаються у Сосницькій та Лосинівській громадах. На місцевих автошляхах проводять капітальні та ямкові ремонти.



Ремонт доріг у Лосинівській ОТГ


За даними департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації, інформресурсів ОТГ та Офісу реформ при Чернігівському відділенні Асоціації міст України

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"