Ніжинський мер знову на свободі

Михайло Приходько, колишній міський голова Ніжина, полишив похмурі «номери» Чернігівського слідчого ізолятора напередодні Дня солідарності трудящих. Нині він відпочиває від казенних стін. Можна припустити, що «розслабляється» екс-мер у стінах домашніх.

Михайло ПриходькоПро це редакції «Чернігівщини» повідомив представник прокуратури Чернігівської області. Якщо говорити сухою офіційною мовою, то Вищий спеціалізований суд своєю постановою зупинив виконання вироку Новозаводського районного суду та ухвали апеляційного суду області, за якими міського голову засуджено до 6 років позбавлення волі, до розгляду справи у касаційному порядку.

Нелегку (з часу затримання в грудні 2008 року) долю ніжинського мера, що привела його до СІЗО, «Чернігівщина» описувала в №№6, 8, 10, 12 та 13. Провину Приходька в отриманні хабара спочатку визнав Новозаводський районний суд м. Чернігова (наприкінці 2012 року). Потім Апеляційний суд Чернігівської області (навесні 2013 року) теж підтвердив: мер таки «брав». Хоч і не доведено, що три рази, а двічі – все ж таки «взяв».

Остання подія, що привела екс-мера до СІЗО – затримання після рішення суду у вагоні електрички. Вже з ізолятора засуджений скаржився до суду на начебто незаконність його утримання під вартою. Проте ті папери звільнитися не допомогли.

Михайло Приходько звернувся з касаційною заявою до Вищого спеціалізованого суду. І ось, неначе до свята трудящих, двічі засудженого випустили із заґратованого казенного «житла».

А прокуратура Чернігівської області – проти. «У постанові Вищого спеціалізованого суду відсутнє будь-яке процесуальне рішення щодо звільнення з під варти засудженого. Тому прокуратура області вважає рішення Новозаводського районного суду про звільнення М. Приходька незаконним і оскаржуватиме його у суді вищої інстанції», – повідомляє також прокуратура Чернігівської області.

Скільки ж потрібно років слідства і судів та бюджетних коштів (наших!) на всю цю роботу, щоб визначити остаточно й безповоротно: так «брав» він чи не «брав»?

 

Сергій СТУК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"