Ніжинські медики пустилися в танок

Ні, це не реакція на медичну реформу, а спосіб привітати свій навчальний заклад з поважним ювілеєм. 110 років виповнилося Ніжинському медичному коледжу 20 жовтня. Гості з області, нагородження викладачів і співробітників заслуженими грамотами та дипломами і як родзинка свята – флешмоб від майбутніх медсестер та медбратів. Понад дві сотні студентів стали живим ланцюгом між корпусами і синхронно виконали двадцятихвилинний танок, по закінченню якого вишикувалися у величезні цифри, які і символізували річницю з дня заснування улюбленого закладу освіти.

Стіни цього столітнього закладу випустили багатьох медиків, які згодом стали відомими не лише в Україні, а й за її межами. З нагоди ювілею було відкрито Музей історії Ніжинського медичного коледжу. В експозиції є фото перших учнів і навіть старі свідоцтва юних випускниць, адже 110-річна історія починалася з приватної жіночої фельдшерсько-акушерської школи.

Студенти й досі навчаються у корпусах, які дихають історією. Столітнє ліплення на стелі, помпезні колони і навіть дзеркало, в яке дивилися перші учні. Та, на відміну від будівель, де щодня здобуває освіту понад півтисячі студентів, матеріально-технічна база тут нова і достатньо якісна, стверджують викладачі. До речі, в медичному коледжі є студенти, в яких цей заклад закінчували не лише батьки, а й дідусі та бабусі – лікарські династії.

Сніжана БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"