Ніж у спину від... дружини

5 березня близько 22 години вечора до Бобровицької поліції надійшло повідомлення, що до районної центральної лікарні каретою швидкої допомоги було доставлено потерпілого з неодноразовими ножовими пораненнями. До медзакладу негайно виїхала слідчо-оперативна група. Було встановлено особу потерпілого. Ним виявився 31-річний житель Бобровиці Олексій К., який проживає у приватному орендованому будинку разом з дружиною та сином, звідки й був доставлений.

«За місцем проживання постраждалого проведено огляд, вилучено кухонний ніж, яким були нанесені поранення. Дружина у скоєному зізналася, розповівши, що сварки в їхній родині – явище досить звичне. Того дня, як виявилося, обоє вживали спиртні напої. Словесні суперечки переросли в бійку. В результаті чого жінка завдала чоловікові чотири ножових поранення. Як запевняє нападниця, того злощасного вечора 5-річний хлопчик знаходився в будинку, але був у іншій кімнаті», – повідомили кореспондентові «Чернігівщини» у Бобровицькому райвідділі поліції.

Що не поділила зі своїм чоловіком 29-річна мешканка Бобровиці, нині з’ясовують правоохоронці. Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 ККУ «Умисне тяжке тілесне ушкодження» – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Наразі Олексія переведено з відділення реанімації до хірургії. З журналістом чоловік відмовився спілкуватися, пояснивши, що це сімейні чвари, тож виносити їх на загал він не бажає. Як стало відомо з власних джерел, потерпілий навіть виправдовує свою дружину, мовляв, виною всьому оковита.

Лікар-хірург Ігор Загорулько, який того дня перебував на чергуванні і врятував життя пораненого чоловіка, розповів, що останнього було доставлено з чотирма колотими ранами, одна з яких була проникаючою і загрожувала життю пацієнта.

«Поранення з пошкодженням легені. Ми поставили йому дренаж у плевральну порожнину, щоб звідти вийшло повітря. Зробили всі необхідні процедури, зашили рани. У разі попадання повітря в плевральну порожнину легеня припиняє функціонувати, – пояснив Ігор Вікторович. – Основним завданням було зберегти легеню. Нині пацієнт у задовільному стані, його життю нічого не загрожує. За кілька днів зніматимемо дренаж, і якщо все пройде без ускладнень, виписуватимемо додому».

Сніжана БОЖОК, фото автора

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"