Нетверезих водіїв не меншає


 

З початку року поліція притягла до відповідальності більше 1100 нетверезих водіїв

 

Правоохоронці продовжують профілактичну роботу, спрямовану на недопущення управління водіями транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Поліція постійно наголошує на тяжких наслідках управління транспортом у нетверезому стані. Адже водій піддає загрозі не тільки своє життя і здоров’я, а й пасажирів, пішоходів та інших учасників руху.

Протягом тижня на дорогах області поліція склала адміністративні матеріали на кількох зухвальців, які наважилися сісти за кермо напідпитку. Не всі поїздки для таких водіїв завершилися благополучно.

Так, до поліції надійшла інформація про автопригоду в Киселівці Менського району, де водій легковика «ВАЗ-2101» не впорався із керуванням та в’їхав у паркан господарства. І все тому, що водій сів за кермо напідпитку, ще й без водійських прав. На щастя, в аварії люди не постраждали. А от паркан зруйновано і автівку пошкоджено.

В Корюківці працівники сектору реагування патрульної поліції під час нагляду за дорожнім рухом зупинили "ВАЗ-2110", за кермом якого перебував житель Запорізької області з ознаками алкогольного сп’яніння. До того ж, чоловік десь «забув» свої права. Гостя Чернігівщини поліція відсторонила від керування.

Серед порушників виявилися й водії двоколісного транспорту. У Менському районі поліція зупинила двох захмелілих мопедистів. І це були не юнаки, а вже зрілі чоловіки, які добре усвідомлювали наслідки свого порушення. Обидва чоловіки відмовилися від огляду на  стан алкогольного сп'яніння, однак це не врятувало їх від адміністративного протоколу.

В Ріпкинському районі група реагування патрульної поліції зупинила ще одного мопедиста напідпитку. Чоловік до того ж не мав водійських прав і номерного знаку на мопеді.

За фактами усіх перелічених правопорушень поліцейські склали адміністративні протоколи за частиною 1 статті 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного сп'яніння). Поліція відсторонила водіїв від керування, на них чекає штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортом на один рік.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"