Нетелі - багатодітним сім’ям


 

На виконання Програми передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області на 2016-20 роки, цьогоріч з обласного бюджету було передбачено мільйон гривень.

 

Фінансове забезпечення Програми здійснюється шляхом виділення коштів з обласного бюджету у вигляді субвенції районам для закупівлі нетелей у суб’єктів племінної справи в молочному скотарстві або у суб’єктів господарювання, які не мають такого статусу, за умови середнього надою на одну корову, що становила на початок року, протягом двох попередніх років від 6000 кг молока та передачі їх на безповоротній основі багатодітним сім’ям, де виховується 5 і більше дітей.

Районними комісіями визначено 18 сільських багатодітних сімей, що мають право на отримання нетелей у поточному році. Зведена заявка на фінансування видатків програми складає 818,5 тис. грн. Кошти уже перераховані районним райдержадміністраціям.

Однією із перших отримала нетель багатодітна сім’я Резвіних, що проживає в селі Оболоння Коропського району. Тварина була придбана в місцевому підприємстві ПСП «Лукново». До кінця поточного року ще 17 сільських багатодітних сімей отримають нетелей з високим генетичним потенціалом.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"