Не те врожай, що в полі, а те, що в коморі

Цієї осені на ланах Чернігівської області «стоїть» врожай не гірший, аніж минулого року. За оцінками фахівців, врожай зернових може досягти позначки у три мільйона тонн.

Хоменко і кукурудзаПро це 26 вересня під час прес-конференції в приміщенні Чернігівської облдержадміністрації повідомив її голова Володимир Хоменко.

«Втім, значні корективи в це число може внести погода, – губернатор відразу ж перейшов від оптимістичних оцінок до реалій. – І, на жаль, погодні умови не сприяють успішному проведенню всього комплексу сільськогосподарських робіт. Це стосується не лише збирання врожаю, а й посіву озимих культур. Практично усі дні дощові».

За його словами, результати господарювання на полях нині значною мірою будуть залежати від погодних умов.

«Якщо щодо зернової кукурудзи можна витримати якісь терміни і зачекати, то дуже складна ситуація складається з соняшником, якого у нас більше 130 тисяч гектарів. Боюся, що втрат може бути більше, аніж за прогнозами», – також додав В. Хоменко.

Стурбовані погодою й пересічні селяни. Так, доки за масивними дверима голови потужного товариства може йти мова про сотні чи тисячі гектарів, працівники у приймальні говорять про свої сотки і наболіле: «Хоч би пару сухих днів, щоб картоплю зібрати…»

 

Сергій СТУК, фото Сніжани БОЖОК

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"