Наймолодших – теж на дистанційку?!


 

Минулого тижня в Чернігівському міському управлінні освіти вирішили не повертати старші школи до навчання за шкільними партами. Цей навчальний рік діти закінчать дистанційно. Більше того, канікули розпочнуться аж 31 грудня і триватимуть лише до 10 січня.

 

Відповідно до Постанови Кабміну «Про заборону відвідування освітніх закладів здобувачами освіти» від 11 листопада, тільки дошкільнята й учні 1-4 класів можуть відвідувати заклади освіти. Діятиме цей документ до 24 січня 2021 року. Тому вже зараз можна сказати, що до Нового року діти в школу не вийдуть. І скоріш за все, дистанційне навчання для учнів 5-11 класів у Чернігові розпочнеться після канікул і триватиме до 24 січня. Більше того, на дистанційку з 11 до 24 січня можуть відправити і учнів 1-4 класів.

«На рівні кожного навчального закладу прийнято рішення про навчання з використанням дистанційних технологій для учнів 5-11-х класів до 30 грудня включно, – сказав начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура. – А потім починаються зимові канікули. Ми маємо організувати безпечно освітній процес у навчальних закладах. Коли настане час приймати ці рішення, будемо дивитися по ситуації: кількість нових випадків, наявність ліжко-місць у лікарнях, кількість хворих або здорових вчителів, дітей».

ДО ТЕМИ

Поки чиновники вирішують, сидіти нашим дітям вдома чи йти до школи, батьки вирішили діяти. Так, 24 грудня всі, хто проти дистанційного навчання, планують протестувати під стінами міської ради.

 

Марія ПУЧИНЕЦЬ

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"