Намагалися підкупити двічі


 

Протягом вихідних патрульним Чернігівщини двічі пропонували хабарі за не складання адміністративних матеріалів


Так, вночі 17 жовтня на вулиці Саксаганського екіпаж патрульної поліції зупинив легковик SEAT Altea, водій якого порушив правила дорожнього руху. Як з’ясувалося, за кермом перебував 37-річний чернігівець.
Під час спілкування інспектори помітили у водія зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Громадянин і сам не заперечував, що вживав алкоголь перед тим, як сісти за кермо. Огляд проводився у медичному закладі. Результат – 1,23 проміле алкоголю.
Щоб уникнути складання адміністративного протоколу, мотивуючи тим, що не може обходитися без автомобіля, водій запропонував охоронцям порядку 20 тисяч гривень.
Поліцейські попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди, проте громадянин продовжував наполягати, повторюючи свою пропозицію кілька разів. У результаті патрульні викликали слідчо-оперативну групу.
Другий випадок стався у неділю. Близько 17:00 години на стаціонарному посту "Кіпті" за порушення ПДР інспектори зупинили автомобіль KIA Sportage. Керував транспортним засобом 40-річний житель Києва.
Як і в попередньому випадку патрульні поліцейські помітили у водія зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. За висновком лікаря-нарколога, результат був позитивний – 0,6 проміле.
Під час складання адмінматеріалів громадянин поклав на стіл перед інспектором гроші. На запитання поліцейського відповів, що це за не оформлення протоколу. Також підтвердив, що знає про кримінальну відповідальність за свої дії.
На місце викликали слідчо-оперативну групу для фіксації протиправних дій громадянина. В результаті слідчий вилучив 4 тисячі гривень.
В обох випадках на водіїв склали адміністративні протоколи за ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння) та винесли постанови за ст. 121 (Порушення правил керування транспортним засобом) КУпАП.
Від початку 2020 року патрульні поліцейські повідомили про 42 факти пропозиції їм неправомірної вигоди, за якими відкриті кримінальні провадження.
Відповідно до ст. 369 Кримінального кодексу України за  пропозицію чи обіцянку службовій особі надати їй неправомірну вигоду покаранням може бути позбавлення волі на строк до 4 років.

Відео

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"