На землі більш потрібні живі, ніж герої на небі

         Ця аксіома відомого письменника Василя Шкляра червоною ниткою пройшла в новій публікації Героя України, генерального директора ТОВ «Земля і воля» Леоніда Яковишина. Вона надто актуальна зараз, коли в Україні все більше обертів набирає героїзація молоді … під слова з Гімну України: «… душу й тіло ми положимо за нашу свободу».

         Автор нагадує, що в 1991році Україна без героїчних жертв одержала юридичну незалежність й свободу від Росії. Зараз виникла потреба віддавати душу й тіло вже за нову свободу. Тож, мабуть, більш   справедливо буде, коли душу й тіло спочатку положать ті, хто дорвався до влади, але не зумів зберегти територіальну цілісність держави.  А то  лише інших закликають героїчно гинути за те, що самі промайданили.

         Ще одну доленосну тему для суспільства досліджує Леонід Яковищин: «Руйнуємо тим, що осторонь стоїмо… Руйнуємо своєю байдужістю…» Цю тривожну думку Леонід Григорович запозичив у літературного героя роману   Олеся Гончара «Собор».

Повний варіант статті «Живі потрібніші на землі, ніж герої на небі» читайте на сторінці «Статті»  нашого порталу.  А також у газеті «Чернігівщина» від 15 лютого 2018 року.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"