На заваді зовнішній красі вулиці пролягли підземні мережі

Кілька років тому одну з прилуцьких центральних вулиць територіальна громада назвала на честь мецената Юрія Коптєва – на знак вдячності за його добрі справи на благо рідного міста та його жителів. Не один мільйон гривень вклав Юрій Вікторович у те, щоб Прилуки виглядали красивими й сучасними. Зокрема, коштом мецената реконструйована центральна частина Прилук, а на вулиці його імені збудовано нову площу – Театральну, та встановлено на ній пам’ятник народному артисту-земляку Миколі Яковченку.

Юрій Коптєв налаштований і надалі здійснювати благоустрій цієї прилуцької вулиці та обіцяє повністю змінити її вигляд – зробити там пішохідну зону, облаштувати місця для відпочинку, розбити клумби та збудувати фонтани. Загалом робіт по благоустрою вулиці Коптєва – на 14 місяців. І приступити до них меценат готовий хоч зараз, от тільки є одна, але суттєва перепона. Це – стан інженерних комунікаційних мереж, які пролягають під відрізком дороги, де проходитиме реставрація. Вони давно віджили свій вік і потребують негайної заміни, бо чимало ділянок аварійні. «В ідеалі треба міняти все», - каже заступник міського голови Володимир Назім.

Тож Юрій Коптєв звернувся до прилуцьких депутатів з проханням вирішити цю комунальну проблему, аби можна було почати реконструкцію. І депутати стали думати, де взяти гроші – адже потрібно щонайменше 840 тисяч гривень, щоб замінити старі труби на поліетиленові, та ще близько 500 тисяч – на заміну каналізаційних мереж. Місто ж не має таких коштів. За словами міського голови Юрія Беркута, такі об'ємні роботи виконуються за рахунок фінансування з державного резервного фонду. Тому вирішили у першу чергу здійснити заміну аварійних мереж – ці роботи найближчими днями та власними силами розпочне КП «Прилукитепловодопостачання».

Тим часом депутатський корпус звертається до всіх небайдужих жителів Прилук, керівників підприємств і організацій та приватних підприємців – з проханням допомогти коштами на проведення робіт із заміни інженерних комунікацій; а меценату пропонує презентувати прилучанам проект реконструкції вулиці Коптєва, аби городяни побачили, яким невдовзі стане це місце у центрі Прилук.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"