На заклик «євроінтеграторів» місцеві депутати не відгукнулися

 

Збори депутатів усіх рівнів, котрі представляють Чернігівську область, фактично не відбулися. На депутатське „віче” на Красній площі в Чернігові в суботу, 7 грудня закликали наших обранців функціонери так званого «обласного штабу національного спротиву». Невже сніг та сльота завадили?

 

Народні депутатиПоблизу площі чути голосну музику. Апаратура потужна: агітаційна пісня на „запозичену” музику колись культової групи „Кіно” гупає по вухах вже за сотню метрів. На серйозні збори уже не схоже. Що ж далі? Та нічого незвичного. Ніяких зборів депутатів усіх рівнів. Це ж просто мітинг!

Без партійних прапорів не обійшлося. Спочатку „повистрибували” сині полотнища з намальованою фігурою з трьох пальців. Інші опозиційні партії не залишилися осторонь та й похапцем розгорнули вудилища й зі своїми прапорами. І, звісно ж, майоріли прапори іноземного наддержавного утворення – Євросоюзу. І це саме в руках тих, хто ледь не рве сорочку на грудях, називаючи себе патріотами, а Україну – незалежною.

Щоправда, депутати все ж таки прибули. Народні, тобто депутати зі складу Верховної Ради України. Не лише дехто з обраних від Чернігівщини – Валерій Дубіль і Сергій Аверченко, а й Андрій Шевченко, Руслан Марцінків, Лілія Гриневич, Тетяна Слюз.

Строкате зібранняДубіль та Шевченко розпалювали зібрання розповідями про побиття студентів на головній площі столиці о 4 ранку. Звісно ж, не чути на таких „заходах” навіть натяку на запитання: а чи достатньо знань, розуміння і, врешті-решт, життєвої мудрості у тих студентів, щоб мітингувати з вимогами щодо певного доленосного зовнішньополітичного курсу держави.

Пані Гриневич, зокрема, оголосила незаконними звичайні слідчі дії – запити слідчого генпрокуратури до вищих навчальних закладів. Руслан Марцінків з молодецьким запалом оперував словом „банда”. А в мене від тих вигуків – стійке «Deja Vu»: багато ми такого чули років 9-10 тому! Аверченко багато говорив про пожертву грошей для мітингарів у Києві. Навів приклад пожертви відразу п’яти тисяч гривень.

Доки тривав мітинг, тут же поруч на східцях драмтеатру відбувалась весільна фотозйомка. Кому запальний мітинг, а кому – весілля. Життя продовжується своїм ходом.

Данило МИРОНЕНКО, фото автора

На фото:
1) На засніженій сцені – народні депутати: Лілія Гриневич, Сергій Аверченко, Валерій Дубіль (за Аверченком), Тетяна Слюз, Руслан Марцінків;
2) На площі рясно від партійних прапорів

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"