На Ріпкинщині ініційовано створення ще однієї ОТГ

У середу 10 квітня на громадському обговоренні учасники підтримали ініціативу Ріпкинського селищного голови Сергія Гаруса щодо ініціювання створення ОТГ з центром у селищі Ріпки.

Команда Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», взяла участь у обговоренні. Ірина Кудрик, директорка Чернігівського ЦРМС, розповіла присутнім про позитивні зміни які привносить децентралізація у життя сільських територій. Для Ріпок – це можливість згуртувати навколо себе сусідів та разом працювати над розвитком потенціалу громади та підвищення спроможності.

 Людмила Чабак, радниця з децентралізації Чернігівського ЦРМС, пояснила учасникам зібрання процедурні питання та етапи створення ОТГ. Також радниця розповіла про роль, повноваження та обов’язки старости, пояснила як формується кадрова структура громади, хто є членами виконкомів, тощо.

На громадських обговореннях вирішили надіслати запрошення двом селищним та  15 сільським радам, які межують з Ріпкинською селищною радою, щодо об’єднання в Ріпкинську територіальну громаду з центром у селищі міського типу Ріпки

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"