На Прилуччині сімейні сварки для двох жінок завершилися у лікарні

Днями до прилуцьких лікарень одна за іншою доставили двох жінок, котрі потрапили під гарячу руку власних чоловіків. Причому, рука виявилася настільки важкою, що у однієї з потерпілих – 32-річної жительки Прилуцького району – лікарі діагностували струс головного мозку. Жінка розповіла, що її побив співмешканець. Однак, не виключено, що після лікування знову повернеться до нього.

Випадки домашнього насильства у Прилуках, як і в інших українських містах, не поодинокі, на жаль. Часто жінки змушені терпіти чоловіче рукоприкладство, бо не знають, як йому протидіяти. А часом самі не хочуть «виносити бруд» на люди, сподіваючись, що чоловік виправиться і бійки в сім’ї врешті закінчаться. Та нерідко таке чекання затягується на роки.

Коментуючи ці ситуації, начальник Прилуцького МВ УМВС Руслан Курамшин зауважує, що кожна жінка може припинити домашнє насильство, зателефонувавши в міліцію або звернувшись до дільничного міліціонера. Також у подібних випадках допомогу можуть надати центри соціальних служб для сім'ї та молоді й громадські організації, які займаються питаннями постраждалих від насильства.

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"