На пожежі у Кобижчі загинула пенсіонерка


 

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 4 пожежі в житловому секторі громадян, під час яких загинула 1 людина. Причинами загорянь послужило коротке замкнення електромережі,  порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та необережне поводження з вогнем.

 

Так, 25 березня о 19:50 до Служби порятунку "101" у Бобровицькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Кобижча, що за 10 км від районного центру. 

Оперативно до місця події прибуло відділення 15-ої Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС України у Чернігівській області та місцеві сільські вогнеборці. На той момент у помешканні спостерігалось щільне задимлення і горіння в одній із кімнат будинку. Рятувальники в  апаратах захисту органів дихання та зору приступили до гасіння пожежі. Спільними діями пожежу о 20:10 було локалізовано та о 20:55 остаточно ліквідовано. Під час розвідки у заповненому димом будинку на ліжку вогнеборці виявили тіло 76-річної господарки, без ознак життя. Ймовірною причиною пожежі послужило коротке замикання електромережі.

У зв’язку з цим, рятувальники ДСНС України сподіваються на свідомість кожного громадянина та попереджають про недопустимість халатного відношення до заходів пожежної безпеки. Не перевантажуйте електромережу та не користуйтеся саморобними подовжувачами та некаліброваними плавкими вставками у запобіжниках, так звані "жучки". Пам’ятайте, лише суворе дотримання цих правил допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від пожеж. 

 

За інформацією У ДСНС України у Чернігівській області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"