На підході ще одна об'єднана громада 

Позитивну відповідь на пропозицію об’єднатися з селищем Добрянка дали депутати Новояриловицької сільської ради під час засідання сесії 12 березня 2019 року.

Як відомо, 21 лютого у Добрянці відбулась позачергова сесія, на якій депутати одноголосно проголосували за створення ОТГ з центром у Добрянці і затвердили перелік сіл, що ймовірно мають ввійти до її складу.

Об’єднавчий процес потребує клопіткої роботи з документами. З цим допомагатиме зокрема й Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Ірина Кудрик директор Чернігівського ЦРМС:

«Громада з населенням більше шести тисяч, фінансово спроможна, адже на території є досить потужні підприємства та інші платники податків, була передбачена попередньою редакцією перспективного плану. Повністю відповідає методиці формування громад, в такій конфігурації забезпечуються всі вимоги щодо доступності послуг (відстані в межах нормативів)».

Як повідомив у Фейсбуці Артем Севастьян, наразі вже всі села, які планувалися, затвердили рішення про входження до Добрянської ОТГ.

Джерело: cntime.cn.ua

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"