На Ніжинщині немовля отруїлось нітратами

В реанімації Ніжинської центральної районної лікарні померла тримісячна дитина. За попередніми висновками, причиною смерті стало отруєння нітратами, які потрапили в організм немовляти з питною водою.

Зранку 9 квітня до реанімації Ніжинської райлікарні доставили тримісячного хлопчика, якому стало зле після годування. Близько полудня дитина померла. Медики попередньою причиною смерті називають отруєння нітратами. Ймовірно, у колодязь, звідки родина брала питну воду, потрапили ґрунтові води зі слідами мінеральних добрив.

Слідчо-оперативна група Ніжинського відділу поліції вилучила з помешкання батьків дитини зразки їжі та води, яку споживало немовля. Також були вилучені усі речі, з якими контактувала дитина. Вилучене направлено на дослідження.

Поліцейські видимих тілесних ушкоджень на тілі дитини не виявили. Наразі фахівці проводять експертизу вилучених зразків. Судмедекспертиза має встановити і остаточну причину смерті.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство). Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"