На «Ніч у музеї» прийшло більше трьох тисяч

Вже втретє в обласному центрі пройшла акція «Ніч у музеї». 18 травня всі музеї міста можна було відвідати безкоштовно, а в художньому та історичному відбулося кілька цікавих і різноманітних заходів.

Музеї відкрили двері для відвідувачів о 15:00 і працювали аж до півночі. Відбувалося щось неймовірне. По-перше, те, що екскурсії можна було відвідати не вдень, а вночі, вже само собою незвично. По-друге, переходячи від однієї виставкової зали до іншої глядачі ставали учасниками театрального дійства.

Відвідувачі могли роздивитися ті експонати, які не надто часто потрапляють на очі, наприклад, виставку різноманітної техніки, що зберігається у павільйоні дворика історичного музею, створити якийсь шедевр у художньому музеї, переглянути відеофільм чи послухати класичну музику або джаз.

В художньому музеї, наприклад, пройшов конкурс «Музей майбутнього», де всі бажаючі мали змогу намалювати, яким саме вони хочуть бачити музей.

Студенти і викладачі Чернігівського музичного училища імені Л. Ревуцького підготували концерт класичної музики. В програмі були сонати п’ятирічного Моцарта, які в Чернігові виконувалися вперше, а також твори Клементі, Рахманінова та Андерсена.

В музеї Тарновського під час акції «Ніч в музеї» можна було побачити експонати з музейних фондів, які ніколи раніше не виставлялися. Відвідувачам дали змогу не тільки побачити, але й потримати в руках і навіть сфотографуватися з копіями цінних експонатів. Один з них – пірнач Павла Полуботка – символ полковничої влади.

Нововведенням цього року став і дитячий майданчик, який працював із шостої до десятої години вечора. Там батьки мали змогу залишити своїх чад і спокійно відвідати екскурсії. А дітям, в свою чергу, були запропоновані безліч рухливих ігор та розмальовка печива шоколадом.

Цього року акцію «Ніч у музеї» відвідало більше 3 тисяч глядачів. Перед музеями у ніч з суботи на неділю, вишиковувалися черги тих, хто прагнув ознайомитися зі змістом запропонованих виставок.

 

Марія САВІНА

Розроблено ТОВ "СОТА ЛАБС"